Nemrégiben akkora felújításon esett át a zsombói templom, amely csak ritkán fordul elő egy település életében. Már több mint két évvel ezelőtt megszületett a gondolat, hogy egy átfogó átalakításon essen át az épület, azonban a munkálatok csak 2019 szeptemberében tudtak megindulni. Mostanra a mai ember komfortérzetéhez illeszkedő, takaros templommá vált a zsombói. A felújítás időszaka alatt a hittanteremben, a közösségi házban és a szabadban tartották a miséket.

Kopasz István plébános elmondta, hogy egy uniós pályázatból valósult meg a felújítás, amelynek 15%-a, vagyis 6,5 millió forint önrész volt. Nagy segítségükre szolgált az önkormányzat, amely 2 millió forinttal támogatta őket, ugyanakkor a hívek is szép számmal adakoztak.

2019. szeptember elején indult a munka és december közepéig tartott. Az oroszlánrésze valójában nem is látszódik a felújításnak, viszont ami szemmel látható, az a templom padlója, amely természetes mészkőből készült, illetve a megújult padozat. A hívek visszajelzései alapján mind nagyon szép – magyarázta Kopasz István. Emellett pedig a legnagyobb eredmény a padlófűtés kialakítása volt, illetve az alap utólagos szigetelése.

Jobb lett az épület akusztikája is. Megtörtént a teljes külső festés, ez mellett a csatornát és a vízelvezetőt is megjavították. Egy napelemes kerékpártárolót is elhelyeztek a templom mellé.

Előbb-utóbb a tetőre is ráfér majd, hogy megújuljon, de az orgona belső részeit is ki kellene cserélni. Ami a templom állagát jelenti, a plébános bevallása szerint azt a következő 100 évre biztosítani tudták.