17.2 C
Mórahalom
2022.09.26.
NMHH Tamogato LOGO
Kezdőlap Hírek Kerékpárút épül Zákányszék és Bordány között

Kerékpárút épül Zákányszék és Bordány között

500

Zákányszék Község Önkormányzata pályázatot nyújtott be „Kerékpárút fejlesztés Zákányszék és Bordány között – Zákányszéki szakasz” címmel. A projekt célja és egyben tartalma egy Zákányszéket Bordánnyal összekötő kerékpárút építése. A mintegy 6,3 km hosszú kerékpárút az 5432. jelű összekötő út mentén kapcsolná össze a településeket.

Ebből a támogatási kérelem keretében a tervezett szakasz a település központjától Zákányszék és Bordány településhatáráig tartó, mintegy 3,5 km-es szakasz.

Bordány község belterületén évek óta üzemel kerékpárút, mely Szeged irányába, míg a másik oldala egészen Üllésig vezet. Zákányszéken a tervezett kerékpárút csatlakozik a már elkészült, Zákányszéket és Mórahalmot összekötő kerékpárúthoz, ezzel bekapcsolva a települést a Mórahalom környéki hálózatba. A fejlesztés egyik szükségszerűségét az indokolja, hogy egyre növekszik a gépjárműforgalom az adott településeken és a települések között, ezért a kerékpározók biztonságának növelése érdekében szükség van a kül- és belterületi kerékpárút hálózat folyamatos bővítésére.

A tervezett fejlesztés keretein belül kialakítanak a település központjában  egy gyalogátkelőhelyet is.