Jubileumi műsorral ünnepelt a Fonó Néptáncegyüttes

520
Jubileumi műsorral ünnepelte 45 éves fennállását a Fonó Néptáncegyüttes. Fotó: Karnok Csaba/demagyar.hu

Generációk címmel adott nagyszabású műsort a 45 éves fennállását ünneplő Üllési Fonó Néptáncegyüttes a nemrégiben tartott Nyárindító Fesztiválon.

A rendezvénysátor zsúfolásig telt, ugyanis a településen nincs olyan család, amely valamilyen módon ne kötődne az országos és komoly külföldi elismertségnek örvendő együtteshez.

A gálaműsor megható tiszteletadással kezdődött. Körülbelül 25 népzenész muzsikált azoknak a mestereknek az emlékére, akik jelentős szerepet játszottak a Fonó Néptáncegyüttes életében, de a 45. jubileumon sajnos már nem tudtak részt venni.

Megemlékeztek Dinnyés Gézáról, a Déryné Művelődési Ház hajdani igazgatójáról, aki a néptáncegyüttes alapítója és első vezetője volt. Mellette Juhari László, egykori iskolaigazgatóról és népzenészről, valamint Sturmann Jenőnéről, közismert nevén Toncsi néniről, akinek útmutatása mellett a falu négy generációja sajátította el a hegedülés fortélyait.

Ezt követően elkezdődött a Generációk című gálaműsor, amelynek keretében összesen körülbelül 120 néptáncos lépett színpadra.