Immár ötödik alkalommal indul el Kisboldogasszony napján, a Pálosszentkúti kegyhelyhez a hagyományos gyalogos zarándoklat Üllésről. A zarándoklattal emlékezni szeretnének azokra az elődeinkre, akiknek a gyalogláson kívül más lehetőségük nem volt a búcsújáró helyek felkeresésére.

A gyalogos zarándoklatra 2020. szeptember 5-én szombaton reggel 6.15-re várják az indulókat az üllési templomkertbe. Az indulás 6.30-kor lesz. Az útvonal, a már jól kijárt dűlő utakon halad, csak kevés helyen fogja érinteni a községek közötti aszfaltozott közutakat. Útjuk során a következő településeket érintik: Csólyospálos, Kömpöc, Csengele. Ezeken a helyeken tartanánk pihenőket és esetleg tudnánk fogadni a hozzánk csatlakozókat.

Üllés és Pálosszentkút közötti távolság 44 km, amelynek megtétele a pihenőket is beleszámítva 12-13 óra. Az Egyházközösség által felajánlott pizza vacsora után a szentmise 20 órakor kezdődik és azt követi a gyertyás körmenet. A körmenet után a visszautat autókkal, vagy külön busszal oldják meg Üllésre.

További információ: Tóth Tamásnál a +3630/915-9161-es vagy Farkasné Paragi Évánál a +3630/394-9433-as telefonszámon. E-mail cím: totht.ulles@gmail.com