Most fog lezajlani az óvodai beiratkozás. Mikortól lehet beíratni a gyerekeket, hány gyereket várnak?

kosztyune katiEzen a héten, április 26-án, 27-én és jövő héten május 2-án zajlik a beiratkozás. Sok gyerekre számítunk, 70 óvodaköteles gyereket várunk a polgármesteri hivatal adatai alapján. A környező településekről is jönnek, még Szegedről is van érdeklődő. Nemcsak kiscsoportos gyerekeket szeretnének beíratni, hanem középső – és nagycsoportosokat is. Nagy létszámú csoportok lesznek, de a csoportok és gyerekek pontos számáról csak a beiratkozás után tudunk nyilatkozni. Az oviból 63 gyerek megy iskolába, ennél biztos, hogy több lesz az új beiratkozó. A szülők már megkapták a tájékoztatást a beiratkozásról. Jelenleg 226 gyerek jár hozzánk.

22382148_551494561848438_1805814035848661906_o Hogyan tart nyitva az óvoda nyáron?

Nyáron augusztus első három hetében lezajlik a felújítás, nagytakarítás. Ez általános fertőtlenítést, meszelést jelent. Pályázaton nyertünk új csoportszobák kialakítására, és a szomszédos telken egy sportterem épül, de ez nem fogja zavarni az óvoda működését. Minden évben új játékokat szerzünk be, szeptemberre megújul az óvoda. Ebben a három hétben gyermekfelügyeletet biztosítunk, a gyermekintézmények ezt közösen végzik. Tavaly az iskola épületében vigyáztunk a gyerekekre.

ovi

Milyen nyári programokat szerveznek a gyerekeknek?

Próbálunk minél színesebb programokat szervezni. Nyáron sokat vagyunk a szabad levegőn, kirándulunk, túrázunk, sportolunk. Kézműves foglalkozásokat és kulturális programokat is szoktunk szervezni. A könyvtárban mozizásra, mesehallgatásra van lehetőség. A fürdőbe pancsolni, játszani visszük a gyerekeket. Úszásoktatást a Móra-Vitál szervez, képzett oktatóval a szülő jelenlétében tanítják úszni a gyerekeket.