Sándorfalván a „Kátai János Íz-Öröksége” címet viseli az a főzőverseny, amelyet július 16-án a Nádastó Szabadidőparkban rendeznek meg.

Kátai János sándorfalvi lakos 2020-ban hunyt el. Élete során a közösségi élet aktív tagja volt, szerette és ápolta a hagyományokat, főszervezője volt a városnapi és böllérnapi gasztronómiai rendezvényeknek.  Munkáját 2016-ban „Sándorfalváért” kitüntető címmel is jutalmazták. Az Ő tiszteletére és emlékére viseli a főzőverseny a nevét.

Archív fotó

A csapatépítés és a közösségformálás nevében eltöltött kellemes hangulatú nap július 16-án 7.30-kor kezdődik majd, az elkészült ételek értékelésére pedig várhatóan 13 órakor lesz.

A rendezvényen az önkormányzat a csapatoknak biztosít: főzési helyszínt (víz, asztalok, padok) és csapatonként 5 kg marhahúst. Nevezési díj nincs, de a jelentkezés előzetes regisztrációhoz kötött: jelentkezni személyesen a polgármesteri hivatalban, telefonon a 62/572-973-as telefonszámon, e-mailben pedig a hivatal@sandorfalva.hu címen keresztül lehet, illetve további információ is ezen elérhetőségek valamelyikén kérhető.