A zsombói Sókuckó és a József Attila Közösségi Ház közreműködésével az egészségmegőrzés érdekében életmódhetet tartanak a településen. A programok október 11-től egészen 17-ig, vasárnapig tartanak majd.

Hétfőn a Sókuckóban, 17 órától Megelőzés a természet erejével – Praktikák, immunerősítés, szépségápolás, mindennapi praktikák doTerra segítségével. Szakmai tanácsadást Kelemen Erzsébet nyújt majd. 18:15-kor a közösségi házban, Együtt hatékonyabb címmel tart előadást Dr. Csepregi Beáta a hagyományos és az alternatív gyógymódokról.

Kedden 18 órától Csepregi Beáta tart előadást a ’Schüssler só használatáról és hatásairól. 19 órától pedig aerobik edzés lesz a közösségi házban Paragi Rékával.

Szerdán 10 órától Baba Mama Klub lesz a közösségi házban. Csányi Mónika előadásában hallhatnak a vitaminok, immunerősítők és kenőcsök használatáról újszülöttek számára. 16 órától 19 óráig a Sókuckóban Kelemen András Biorezonanciás  ételtolerancia mérést végez. A mérés előzetes regisztrációhoz kötött. A programok 17 órától a közösségi házban folytatódnak, ahol Dr. Rajda Cecília neurológus tart előadást Tévhitek az epilepsziáról és a sclerosis multiplex-ről címmel. Amit a bőrrákról tudni érdemes címmel pedig Dr. Baltás Eszter bőrgyógyász előadását tekinthetik meg. Az alsó légúti infenkciókról és a COVID-ról Dr. Pálföldi Regina tüdőgyógyász ossza meg gondolatait.

Csütörtökön véradás lesz 9 és 13 óra között a közösségi házban. Az adatfelvételhez személyi igazolvány TAJ- és lakcímkártya szükséges. A Sókuckóban Cellár Tamás jóvoltából 9 órától egészen 19 óráig lesz lehetőség 15 perces masszázsokra. 16 órától a közösségi házban Amit mindenképp tudni kell a Covid-19-ről címmel tart előadást Dr. Hajdú Edit az SZTE Belgyógyászati Klinika Infektológiai osztályénak vezetője. 17:30-tól a közösségi házban Bújj a bőrőmbe! Gálné Nádler Ivett és Kőrösparti Zsuzsanna gyógypedagógusok interaktív előadása. A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. 19 órától aerobik Paragi Rékával.

Pénteken Nyeste Zsolt mentőállomás állomásvezető és Dr. Mogyorós Lilla gyermek szakorvos tartanak előadást a gyerekkori vészhelyzetekről.

Szombaton 10 órától a Sókuckóban Kocsis S. Imréné Emese Kerekítő Zenés foglalkozást tart, népi hangszerekkel, énekkel és mondókákkal. 17 órától pedig az ásványok világába vezetik be az érdeklődőket, ahol lehetőség lesz valódi ásványokból karkötő fűzésre.

Vasárnap Gut Gabi tart 10 órától 60 perces alakformáló tornát  a közösségi házban. 11 órától Csamangó Gábor családi gyaloglás és emlékfutóverseny kezdődik, amelyre több korcsoportban lehet nevezni. 17 órától pedig Hidasdiné Dudás Adrienn önismereti tréner előadását láthatják a heti programok zárásaként.

A Sókuckó programjain a részvétel korlátozott, előzetes regisztráció a 30/644-6116-os telefonszámon lehetséges.