Április 21-én, az Országos Polgárőr Szövetség központi irodájában “Életmentő Érdemérem” kitüntetést vehetett át két homokhátsági polgárőr.

Dr. Túrós András, az OPSZ elnöke a szervezet központi irodájában fogadta azt a két pusztamérgesi életmentőt, akik március 30-án szolgálatteljesítés közben egy középkorú nő életét mentették meg. Az elnök az Országos Polgárőr Szövetség elnökségének nevében köszönetét és elismerését fejezte ki a polgárőrök teljesítménye iránt.

Nemrégiben egy középkorú hölgy Pusztamérgesen öngyilkosságot akart elkövetni és életveszélyesen megsebesítette magát. Jakus István, a helyi egyesület elnöke és Papp Antal polgárőr közösen teljesítettek szolgálatot, amikor telefonon értesítést kaptak, hogy a a nő eltűnt. A polgárőrök rövid keresés után életveszélyes, vérző állapotban találták meg a település temetőjében, majd a mentő és a rendőrség kiérkezéséig ellátták a vérző asszonyt a mentődiszpécser telefonos tanácsai alapján. A eset óta a sérült nőt állapota stabil, és már a kórházból is kiengedték.

Forrás: opsz.hu