Beszámolt az iparkamara mórahalmi szervezete – Helyben tartanák a fiatalokat

1686

Az eseményen az érdeklődők a magyar–szerb határ menti pályázatok tapasztalatairól, valamint a kis- és középvállalkozások versenyképességének fejlesztéséről hallhattak tájékoztatót.

– Városunk a húsz évvel korábbi állapotához képest sokat fejlődött. Határ menti településként a magyar–szerb kapcsolatokat is ki kell használni. A legfontosabb célkitűzésünk a sajáterős gazdasági fejlesztési rendszer kiépítése, amellyel saját befektetéseket ösztönöz a város – mondta beszédében Nógrádi Zoltán, Mórahalom polgármestere szerdán a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Mórahalom Térségi Szervezetének beszámoló ülésén.

A rendezvényen Fehér Éva, a térségi szervezet elnöke is köszöntötte a jelenlévőket. Beszédében a munkaerőhiányra hívta fel a figyelmet.

Molnár Gábrity Irén, az Újvidéki Egyetem szabadkai közgazdasági karának egyetemi tanára a vajdasági magyar fiatalok helyzetéről tartott előadást, amelyben az elvándorlást nevezte az egyik legnagyobb problémának.
A rendezvény végén a fiatalok térségben tartásáról és vállalkozóvá válásáról írt alá szándéknyilatkozatot a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Szegedi Tudományegyetem és Mórahalom önkormányzata. A nyilatkozatot az egyetem részéről Rovó László rektor, Mórahalom részéről Nógrádi Zoltán polgármester, az iparkamara képviseletében pedig Nemesi Pál elnök írta alá.

 

Forrás: delmagyar.hu