Véget ért a nyár, ezzel pedig a mórahalmi lovas színházi előadások is. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a  nézők izgalmas produkciók nélkül maradnak. Az Aranyszöm Rendezvényházban még idén mindjárt három színdarabbal várják a  kedves közönséget. Sziliné Ferenczi Annát, az intézmény kulturális intendánsát kérdeztük a produkciókról.

– A Déryné ifjasszony című színjátékkal kezdjük az őszt, szeptember 30-án, pénteken este 7 órától láthatják a nézők. A darab címszereplője volt az első magyar opera-énekesnő, a maga korában igazi hírességként tekintettek rá. Az ő kissé viharos életéről szól, illetve a vándorszínészet hőskorának állít emléket Herczeg Ferenc műve. Vidnyánszky Attila rendezte, és a Déryné Társulat hozza el Mórahalomra. Ez a produkció a Déryné Program keretében valósul meg, a projekt célja, hogy a segítségével minél több településre eljuttassák a minőségi színházi előadásokat. Így kedvezményes áron, 200 forintért lehet jegyet vásárolni erre a műsorra.

A következő előadás október 10-én, hétfőn este várja  a közönséget, ez pedig a méltán híres Hippolyt, a lakáj. A két felvonásos zenés vígjátékot a Pintér Tibor kőszínházaként ismert Sziget Színház társulata adja elő.

– Ez a népszerű film feldolgozása, a helyi közönség már ismerheti a színészeket is, hiszen ők játszanak nyaranta a lovas színházban. Erről a darabról talán nem is kell túl sok mindent mondani, mindenki tudja, miről szól a történet. Várjuk szeretettel a nézőket egy vidám, könnyed esti kikapcsolódásra.

Október végén, 24-én este pedig a klasszikus társadalomkritika, A tanú kerül színre. Ebben az esetben is a filmet állították színpadra.

– A Körúti Színház produkciójáról van szó, a sokak által ismert és kedvelt Kerekes József és Kautzky Armand főszereplésével láthatják majd a darabot.

Van egy tavasszal elmaradt előadás, amit pótolnak még idén…

– Igen, a Sörgyári Capriccio című film elevenedik majd meg a színpadon, a Veres 1 Színház mutatja be. Novemberre tervezzük, a pontos dátum még nincs meg, figyelni kell a közösségi oldalunkat és a honlapunkat.

Az előadásokra jegyek vásárolhatók munkanapokon 8-tól 16 óráig a rendezvényházban, az ezen kívül eső időszakokban a Thermál Panzióban, online pedig a rendezvenyhaz.morahalom.hu weboldalon. Mindenkit szeretettel várnak!