Április 10-én ünnepélyes keretek között átadták a Homokháti Szociális Központ Ásotthalmi Tagintézményének felújított épületszárnyát. A beruházás 30 millió forintos uniós forrásból és 7 milliós önkormányzati önerőből valósult meg: az épületet felújították, étkezőjét és közösségi terét kibővítették.

A megnyitón Ásotthalom polgármestere, Toroczkai László mondott beszédet, melyben kifejtette, hogy a települést megújító törekvéseknek egyik fontos része, hogy családbarát Ásotthalmot építsenek. Jelen pillanatban 6 beruházás zajlik a településen. A bölcsőde, az óvoda és a játszótér építése mellett rendkívül fontos, hogy a szépkorúakra is gondoljanak.

Csótiné Ördög Edit, a Homokháti Szociális Központ vezetője beszámolt arról, hogy intézményegységük közül az ásotthalmi a legnagyobb mind az ellátottak létszámát, mind az infrastruktúrája nagyságát illetően.

– Jelenleg itt az idősek nappali ellátását biztosító épületegység felújítása, illetve kibővítése történt meg. Az épület területe mindegy 100 m2-rel növekedett. A padlózat, a világítás, a bútorzat teljesen korszerűsítve lett, illetve akadálymentesített vizesblokkot alakítottak ki. 50 fő ellátásáról gondoskodunk munkanapokon, ami nagy segítség a családok számára, mivel legalább addig tudjuk biztosítani az idős személy ápolását, gondozását és felügyeletét, amíg a hozzátartozók dolgoznak – mondta az intézményvezető, valamint kiemelte, hogy a szolgáltató központra valóban nagy az igény, mivel a Mórahalmi járás tanyás térséggel rendelkező területein a lakosság 35-40%-a 65 évnél idősebb. Mivel ez az arány egyre csak nő, tele vannak a várólisták, így további bővítés várható ezeknél az objektumoknál.