Döntött a képviselő-testület a járdaprogramról. Összesen 20 millió forintból újulhatnak meg Sándorfalva járdái. A városi képviselő-testület még idén februárban írt ki a helyiek számára pályázatot, hogy a házaik előtt járdát tudjanak építeni, vagy a meglévőt lehetőségük legyen felújítani.

Az önkormányzat árajánlatokat kért be, hogy beszerzési eljárás keretében megállapíthassák, a korábban megszabott 5 millió forintos keret elegendő-e a felújításokra. 154 pályázat érkezett be, így mindegyik pozitív elbírálása esetén az összköltség 46 millió forintnál is több lett volna. Mivel ez az összeg jóval meghaladja az eredetileg erre a célra szánt 5 millió forintot, a költségkeretet 20 millió forintra növelte a képviselő-testület.

A lehető legtöbb pályázatot szerettük volna pozitívan elbírálni, ezért az eredeti 5 millió forintos összeghez további forrásokat kerestünk. Öröm számomra, hogy így a tavalyi és tavalyelőtti programot követőn, további 68 ingatlan előtt újulhatnak meg a sándorfalvi járdák – mondta Gajdosné Pataki Zsuzsanna polgármester.

A döntés arról, hogy mely pályázatokat támogatja az Önkormányzat nemrég született meg. A pályázatban résztvevő személyeket levélben értesítik az eredményről. Addig is érdeklődni az Önkormányzat polghiv@sandorfalva.hu e-mail címén lehet.