Augusztus 31-ig gyűjti közösségi oldalán a szavazatokat A 17 éves bordányi Gábor Zalán. Benevezett ugyanis a BBC Kertvilág – Az Év kertje idei versenyére díszkert kategóriában.  A fiatalember első látásra olyan,mint bármelyik kamasz fiú. Neki azonban van egy különleges szenvedélye, a kert, a növények, a virágok. Tanyájuk mesebeli udvarán látta vendégül stábunkat, kutyák, cicák, papagájok társaságában beszélgettünk vele.

– Nálam  a kertszerelem négy éve kezdődött, de két évvel ezelőtt robbant be igazán a virágláz. Amikor ide költöztünk, kopár volt minden, akkor döntöttem el, hogy kicsinosítom a ház környékét. Több kertészetből is szoktunk vásárolni, a rendelések mellé kapott magazinok fotói inspirálnak. Nem olcsó mulatság, de van egy határ, egy limit, amit sose lépek túl.

Zalán igazán sokszínű egyéniség, színésztagozaton tanul Szegeden, jövőre érettségizik. Ezen kívül Bordány gyermek-és ifjúsági önkormányzatának tagja. Szereti a városi nyüzsgő életformát, de amikor hazaér a tanyára, a virágai és az állatai közé, megnyugszik, megáll körülötte a világ, itt tud igazán kikapcsolni. Pedig munka van bőven az udvaron.

– Reggel hatkor kelek, egy órát locsolok, azután nyári gyakorlaton vagyok délutánig. Még lefekvés előtt 2-3 órát foglalkozom a növényeimmel. Beszélek is hozzájuk, anyukám csak mosolyog ilyenkor. Ezek a virágok adnak valami pluszt az életemben, átszellemülök közöttük.

Zalán lelkesen meséli, kedvenc virága a hortenzia és a banánfa. Szívesen gondozna egy japánjuhart is, ennek azonban még nem jött el az ideje. A trópusi növényeket is szereti, de fél, hogy nem bírnák az itteni klímát, ezért egyelőre nem kísérletezik velük.

Amikor arról faggatom, ha ennyi különböző dolog érdekli, mégis mi lesz, ha nagy lesz, gondolkodás nélkül válaszol:

A médiában szeretnék dolgozni, például növényekről virágokról készítenék tévéműsort. Előtte azért jó lenne nyerni az Év Kertje versenyen díszkert kategóriában, ezért kérem szépen, aki teheti, szavazzon rám a közösségi oldalamon lévő hivatkozáson augusztus 31-ig.

Segítsünk Zalánnak megnyerni a fűnyírót, a lomfúvót vagy az egyéb értékes és hasznos nyeremény egyikét!