Néhány évvel ezelőtt még nádas borította a mórahalmi Szentjános városrész területét, ahol napjainkra egymás után készülnek el a százmilliós beruházások.

Mórahalom dinamikusan fejlődő homokháti település: 1989. március 1-jén kapott városi rangot, 2014-ben ünnepelte 25. évfordulóját, a gyarapodás pedig évek óta töretlen – elég csak szétnézni, ha Szeged felől érkezünk Mórahalomra.

Az egykori nádas területén Norvég Alap támogatásával 2010-ben épült föl a Babos-tanya, amely a tanyai életet bemutató épületegyüttes üvegházzal, szálláshelyekkel és őshonos állatokkal. A Babos-csárda nem sokkal később épült hozzá, amit 2012-ben egy kápolna követett.

Az üdülőházak és a borház 2013-ban készült el. A lakosság sportigényét futballpályák, teniszpályák, az iskolai sportcsarnok, sportpálya, BMX-pálya, salakmotor-és krosszpálya, grundpálya, kutyafuttató, valamint a fürdő tanmedencéje és úszómedencéje elégíti ki.

2012-ben a város sportturisztikai szolgáltatásai a Futó-Dobó Lovasközpont szolgáltatásaival bővültek. A lovasiskola és rendezvénytérként működő központ helyet ad a Patkó Lovas Színháznak is- mondta Duka Félix, a színház igazgatója.

2014-ben a Szentjános térségben sportkomplexum létesült. Először 2013-ban műfüves focipálya készült, ami évről évre folyamatosan bővült: élő füves futballpályával, öltözőépülettel, amelyben korszerű konditerem is várja a sportolni vágyókat. Épül a Termálfalu első épülete, amit termálvízzel fűtenek.

Érdekes színfoltja a területnek a 2015 márciusában nyílt szabadtéri makettmúzeum, a Mini Hungary Park, amely Magyarország félszáz, 1910 előtt épült műemlékét mutatja be.

2016 májusában tették le a Mórahalmi Sportcsarnok alapkövét. A csarnok a Tisza Volán SC és a mórahalmi önkormányzat együttműködésében, a sportfejlesztési program részeként készül el. Az 508 millió forintos beruházás mellé uszoda is épül majd. A mórahalmi önkormányzat a Homokháti kistérséget kiszolgáló sportkomplexum kiépítését tervezi. A Szentjános városrész különlegessége, hogy az egész területen termálvízzel fűtenek.