Mórahalmon október 24-én, immár 5. alkalommal rendezik meg a forraltbor főző versenyt a Pramonád téren. A csapatok, közösségek által készített italokat egy szakmai zsűri értékeli a nap végén. A Napfény Nyugdíjas Klub lapcsánkát süt, míg a Tóth János Szakképző Iskola pásztortarhonyával kínálja a vendégeket a rendezvényen.

Aki igazi kézműves termékeket szeretne, az többek között kerámiák, méz, sajt, gyümölcsborok, fűszerek, ékszerek, levendulás termékek között válogathat, de lesznek kézzel festett bútorok, strucctojásból készült tárgyak is. A kellemes séta, a nézelődés és kóstolás mellett elmaradhatatlan a színpadi produkció: a Mórahalom Néptánc Egyesületet, a Csiga duót, Molnár György harmonikaművészt és a Csinnadratta zenekart láthatják a színpadon az érdeklődők a nap folyamán.

A nap zárásaként az Arany- és Platinalemezes Nagy Szilárd, valamint előadótársa és legjobb barátja, a színész-énekes, dalszerző Ragány Misa 4 tagú élőzenekarral koncertezik Mórahalmon. Az „Európa 2020” és az augusztus 20-án megjelent saját daluk, a „Drága Hazám” mellett olyan slágerek újra hangszerelt verziói hangzanak el, mint a „Szállj fel szabad madár”, „Nemzeti dal”, „Nélküled”, „Jó nekem”, „Ezt egy életen át kell játszani”, „Pocsolyába léptem” és még sok másik dal.