Az Önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések 2021. pályázati felhívásra beadott nyertes pályázatnak köszönhetően a napokban elkezdődtek a Dózsa György utca felújítási munkálatai Ruzsán.

A munkálatok során a felhízott földpadkát lenyesik, az összetöredezett, elégtelen teherbírású burkolatrészeket cserélik, valamint aszfalt réteget kap az utca. A padkaigazítás az útállag megóvása és a téli csapadékelvezetés érdekében szükséges, melyet több utcában is elvégeznek Ruzsán. Az út szélére felgyülemlett homok eltávolítása után padkarendezés szükséges, melyben a község lakosainak segítségére is számít az önkormányzat. Mindenkit arra kérnek, hogy saját portája előtt segítsen a padka visszarendezésében.

A Dózsa György utcát várhatóan holnap már aszfaltozzák is – tájékoztatta a lakosságot közösségi oldalán a település. A munkálatok miatt megkérnek minden ott lakót, hogy amennyiben holnap járműveikkel közlekednének, mindenképp gondoskodjanak azok másik utcába való elállásáról, mert az aszfaltozás miatt az utca nem lesz használható.