Folytatódik a Sportcentrum bővítése Mórahalmon. A Móradomb körúton eddig lelátókkal ellátott futballpályák, minden igényt kiszolgáló konditerem, kézilabda meccsekre és egyéb sportrendezvényekre alkalmas sportcsarnok, valamint strandfoci-pálya épült. Egy hónapja pedig elindultak az uszoda építési munkálatai is.

IMG_0298

Jelenleg talajvízszint-süllyesztés zajlik a futballpályák és a sportcsarnok közötti területen, a Ferroép Zrt. kivitelezésében. Itt épül az a 2000 nm-es uszoda, mely új alapokra helyezi nemcsak a vizes sportokat, de az úszásoktatást is a városban. Sós Attila projektvezető elmondta: az új létesítmény egybeépül majd a sportcsarnokkal, így az átjárás kényelmes lesz a két épület között. Az uszoda pinceszintjén lesz a gépészet, illetve helyet kap benne két medence – tette hozzá a szakember. A nagyobb, 25×33 méteres medence alkalmas lesz vízilabda-mérkőzések lebonyolítására, mellette pedig tanmedencét alakítanak ki. A kiszolgáló helyiségek és öltözők mellett egy mobil lelátó is kerül az új uszodába, mely az aktuális rendezvények igényei szerint lesz mozgatható. Érdekességként a projektvezető elárulta, hogy az uszodának saját kútja lesz, melyből a vizet pótolni tudják az üzemeltetők, illetve a fűtés a Mórahalmon megszokott módon megújuló energiával, termál vízzel történik majd.

IMG_0302

Szűk egy hónap múlva indulnak a szerkezetépítési munkálatok, melyek a látványosabb részét képezik majd az önkormányzati beruházásnak. Az épület várhatóan jövő nyárra készül el.

IMG_0306-3