Az idei évben, a szokásostól eltérő, változatos programokkal teszik színesebbé az adventi vasárnapokat Domaszéken. Az első vasárnap, november 28-án először gyúltak fel a feldíszített faluközpont, Köztársaság tér ünnepi fényei. Rákövetkező héten a Mikulás feldíszített oldalkocsis motorján látogatta körbe Domaszék utcáit, szintén fényfüzérekbe öltöztetett motoros kíséretével. A harmadik vasárnapon pedig – idén először – helyi gazdálkodók fogtak össze, hogy ünnepi díszekkel ékesített traktoraikkal és munkagépeikkel vonuljanak fel az utcákon. Mindezek egy-egy, apró meglepetésként valósulnak meg a domaszékiek számára, hogy még különlegesebb módon hangolódhassanak együtt a karácsonyra.
Sem az eső, sem a hideg nem tántorította el a domaszéki gazdákat attól, hogy a harmadik adventi vasárnap díszes felvonuláson vegyenek részt traktorjaikkal Domaszék utcáin. A 12 karácsonyi fényben úszó traktor látványa szenzációs és látványos is volt egyben, a fegyelmezetten vonuló sort Sziráki Krisztián polgármester – mint az esemény főszervezője – vezette az önkormányzat járművével. Az első traktoron szóló hangos zene jelezte már az utcákba befordulás előtt a kint álló várakozók részére a díszes gépek érkezését, így senki sem maradt le a látványról.

A domaszéki fiatal gazdálkodókból verbuválódott ünnepi traktoros felvonulás december 12-én 17 órakor indult a Köztársaság térről és közel két órán keresztül tartott. A rendkívüli ötletességgel feldíszített traktorok megközelítőleg 15 kilométer hosszúságban rótták Domaszék utcáit. A szervezők örömmel tapasztalták, hogy a környékbeli településekről is többen eljöttek, köztük gazdálkodók, hogy megnézzék és hírét vigyék ennek a közösségi megmozdulásnak.