Október 27-én ünnepélyes keretek között nyitották meg Domaszéken a fedett termékteret, amely a következő naptól már a lakosság szolgálatába áll. A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Gémes László a Csongrád-Csanád Megyei Közgyűlés elnöke, Magyar Anna a Csongrád-Csanád Megyei Közgyűlés Kulturális, sport- és ifjúságügyi tanácsnoka, Kormányos Sándor a Csongrád-Csanád Megyei Közgyűlés mezőgazdasági tanácsnoka és Sóki Károly plébános.

Gémes László elmondta, hogy kedveli az ilyen piac átadókat, hiszen ő is a mezőgazdaságban dolgozik a családjával. Szerinte a hazai áruk megvásárlásának a legjobb színtere egy ilyen helyi közösségi tér, amelyben a helyi termelők termékeihez is egyszerűbben hozzá juthatnak most már a fogyasztók.

A polgármester elmondta, hogy egy régi elvárás valósult most meg a településen. Sziráki Krisztián, Gémes László és Sóki Károly együttesen vágták át a nemzeti színű szalagot, amellyel jelképesen is átadták a lakosság részére a közösségi teret.

A fedett piactér 4 millió forint pályázati támogatással, és több mint 4 millió forint önerő ráfordításával valósult meg.  A 413 m2-es térburkolttal borított piaci területen összesen 90 m2 fedett részt alakítottak ki, ami 5 db egyenként 18 m2-es falábakon álló zsindelytetővel ellátott árusítóhelyet jelent. A tetőfedés nélküli 323 m2 nagyságú közlekedő mind a termelők, mind a vásárlók kényelmét szolgálja ki.

Sóki Károly plébános megáldotta az újonnan elkészült termékteret majd az ünnepséget a Domaszéki Bálint Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola növendékei a Kiskaláris és a Csillagfürt néptánccsoport műsora zárta.