Január 13-án Kecskeméten tartották a „Bátrak ligája” honvédelmi összetett versenysorozat harmadik állomását, ahova a tavalyi sikeres részvétel után az idén új csapattal jelentkezett a Mórahalmi Móra Ferenc Általános Iskola . A legközelebbi regionális forduló Kecskeméten volt, ahol a 3 külhoni és 6 környékbeli iskola mellett a mórahalmi iskolát is meghívták. A verseny fő szervezője Nébald György olimpiai bajnok kardvívó, aki a Honvédelmi Sportszövetség elnöke.

A verseny előtti időszakban a versenyszámoknak megfelelően összeválogattak egy 7 fiúból és 2 lányból álló csapatot, és minden héten együtt készültek a különleges versenyszámokra. A csapat tagjai elszántak voltak, megértették, hogy ezen a versenyen már a részvétel is óriási élmény, így egymást bíztatva lelkesen készültek. A versenyen 10 állomáson kellett bizonyítaniuk felkészültségüket, rátermettségüket, problémamegoldó képességüket.

A diákok különböző feladatokon vettek részt többek között, akadálypályán küzdötték végig magukat gránátdobással a végén. A lövészeten lézerpisztollyal állva és lézer kispuskával fekve  lőttek. Az erőfeladaton ergométerrel  időre 200 métert kellett evezni, és függeszkedni fekvő helyzetben. A falmászáson időre egyszeri próbálkozással kellett feljutni a magas akadály tetejéig. Íjásztudásukat is megmutatták, amivel  sok pontot szereztek. A vívásnál elektronikus falon kellett a reakciógyorsaságot mérni, és a másik csapattal párban vívni. A villám tájfutáson 3 pályát teljesítettek párban. Ebben a versenyszámban biztosra mentek, és óriási fölénnyel nyertek. Az akadálypályán nehéz átugrós, bújós, egyensúlyozós, kúszós feladatokat kellett kispuskával leküzdeni, majd társcipelős és sebesültszállítós rohammal végezni.

A technikai számok a verseny vége felé következtek, amikor már a beszerzett horzsolások mellett fejben is fáradtak. Szimulátoros autóvezetés, távirányítós tank navigálása terepkörülmények között. Hosszú és nehéz tesztet töltöttek ki az I. világháború témában, majd egy óriás puzzle-t kellett időre kirakni.A verseny vége felé a csapat érezte, hogy esélyesek a győzelemre, hiszen a fizikai számokban egyértelműen a legjobbak voltak.

Az olimpiai bajnok Nébald Györgytől átvett kupa és érmek mellé nyertek 500.000 forint sportszervásárlási lehetőséget az iskola számára. Erre a versenyre is a tavalyi csapat által nyert szerekkel tudtak felkészülni a diákok.

A csapat tagjai: Tóth Lea, Gyurákovics Eszter, Fürtön Szabolcs, Diószegi Alex, Masa Marcell, Gárgyán Bence, Sebestyén Gábor, Makra Krisztián, Szabó Dániel. Felkészítő: Szerencsiné Csamangó Jusztina