Az idei évben a K&H Gyógyvarázs pályázatára a mórahalmi mentőállomás is jelentkezett. A kiírásban a gyermekmentéshez szükséges, korszerű műszerekre lehetett pályázni. A történet sikeresen végződött, hiszen a mórahalmiak pozitív elbírálásban részesültek: a megnyert, közel 1 millió forint összértékű műszereket a mentőautókba szerelik majd be.

Gera Zsolt, a mórahalmi mentőállomás vezetője beszámolt arról, hogy az említett pályázat kritériumai évről évre nehezebb feladat elé állítják a jelentkezőket. Neki is kéthónapnyi munkájába tellett összegyűjteni a szükséges statisztikai adatokat. Szerencsére mindez nem hiába történt: 70 pályázóból 17. befutóként nyert a helyi mentőszolgálat.

Csongrád megyéből egyedül Mórahalom részesülhetett a korszerű gyermekmentési műszerekben. Többek között gerinchordágyat, a legkisebbekre szabott medencerögzítőt, lélegeztető maszkot, törésrögzítőt, vákuummatracot és egy tűkészlettel ellátott IO-fúrót is kapnak, melyet abban az esetben használnak, amennyiben nem tudnak vénát biztosítani.

Az eszközök október folyamán érkeznek meg a mentőállomásra.