Június 11-én, a Szegedi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon kerültek aláírásra az önkéntes tűzoltó egyesületek és mentőszervezetek számára kiírt, működési célú és eszköztámogatás pályázat támogatási szerződései. Pusztamérges önkéntes tűzoltói is részesültek a támogatásban.

Idén ismét 700 millió forint összértékű támogatást oszthat szét a katasztrófavédelem a Magyarországon működő önkéntes tűzoltó egyesületek és mentőszervezetek között a központi költségvetés fejezeti kezelésű előirányzata terhére. A 700 millió forintból 100 milliót az önkéntes mentőszervezetek kaptak, a fennmaradó hatszáz millió forint a tűzoltó egyesületekhez kerül – ismertette köszöntője után a pályázat sarokszámait Galiba Gábor tűzoltó alezredes, a Szegedi Hivatásos Tűzoltóság parancsnoka, aki hasznos információval látta el az egyesületek képviselőit az ellenőrzésre, dokumentációkra és a felszerelések felülvizsgálatára vonatkozóan is. Erre a támogatásra országosan 601, Csongrád megyéből 22 egyesület nyújtott be kérelmet.

Ennek keretében a Pusztamérges Községi Szent Flórián Önkéntes Tűzoltó Egyesület 1.035.000 Ft értékű egyéni védőeszközökkel és a tűzoltáshoz, mentéshez szükséges felszerelésekkel gyarapodik. Ezeket egy szakmai szempontok szerint összeállított listából választották ki, így nem külső forrásból történik a vásárlás, hanem közvetlenül a felszereléseket kapják meg.