Sándorfalvi párterapeutát is jelöltek idén a Kopp-Skrabski-díjra. Az elismerést olyanok kaphatják meg, akik kiemelkedő tevékenységükkel hozzájárulnak a társadalom lelki egészségéhez. Mihalec Gábor több száz házaspárnak segített már átlendülni a holtponton egyedülálló rendezvényein és párterápiás foglalkozásain.

A tavalyi év után a Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány idén tavasszal újra meghirdette a Kopp–Skrabski-díjat. Ezzel azokra a személyekre hívják fel a figyelmet, akik kiemelkedő tevékenységet végeznek a társadalom lelki egészsége, támogató közösségek létrejötte, a családbarát szemlélet, mások boldogulása és a kívánt gyermekek megszületése érdekében. Az alapítvány ezenkívül különdíjjal jutalmaz egy – bármilyen pályán – közösen alkotó, együtt dolgozó házaspárt.

A tíz egyéni jelölt közé – akik között plébános, pszichiáter, gyermekgyógyász és jegyző is van – egy sándorfalvi párterapeuta, Mihalec Gábor is bekerült. – Sosem kaptam még elismerést, úgyhogy már a jelöltség is nagy megtiszteltetés – mondta a szakember, aki több száz házaspár számára tartott már párterápiát, egyedülálló rendezvényén, a Gyűrű-kúrán pedig eddig összesen 500 pár életét tette zökkenőmentesebbé. – Az a hitvallásom, hogy vissza kell adni a párok kezébe a hatalmat saját sorsuk felett. Hogy szóba kerültem a díj kapcsán, az számomra egy visszajelzés, hogy talán sikerült.

Mihalec Gábor a fővárosban dolgozik, országszerte tart előadásokat, de mint mondta, a családi biztonságot Sándorfalván tudta megvalósítani – ide jár haza minden este. Úgy fogalmazott, az elismerés számára elsősorban erkölcsi értékkel bír. Ha megkapná a díjat, az talán nagyobb médiafigyelmet irányítana rá, ami lehetőséget adna, hogy még szélesebb körbe eljusson tevékenysége.

A közönségszavazás május 20-áig zajlik. Szavazni itt van lehetőség. Az egyéni jelöltekre és a házaspárokra egy-egy szavazat adható le.

Forrás: delmagyar.hu