A mórahalmi Kolo Szerb Kulturális Központban ünnepelte fennállásának tizedik évfordulóját  a Magyar-Szerb Kereskedelmi és Iparkamara. A rendezvényt október 17-én tartották, melyen a kamara tagjai, több szerb és magyar diplomata, valamint Mórahalom polgármestere is jelen volt.

– Mórahalom elkötelezetten támogatja a magyar-szerb kereskedelmi, kulturális és gazdasági kapcsolatok létrejöttét, valamint kiemelt figyelmet fordít a határ térségre és a jó szomszédság terén tett erőfeszítések kétoldali relációjára – fogalmazott Seres István, a Kolo Szerb Kulturális Központ művészeti intendánsa a Magyar- Szerb Kereskedelmi és Iparkamara 10 éves jubileumi gáláján Mórahalmon. A tegnapi rendezvényen többek között megjelent Dunai Péter, a Magyar Iparkamara főtitkára, Ivan Todorov, Szerbia budapesti nagykövete, Csige Gábor, Magyarország Szabadkai Főkonzulátusának vezető konzulja, valamint Nemanja Milutinović, Magyarország belgrádi konzulátusának tiszteletbeli konzulja.

Nógrádi Zoltán, Mórahalom polgármestere elsőként megköszönte a megtiszteltetést, hogy a városban rendezték meg az ünnepséget.

– Mórahalom várospolitikájának része a magyar-szerb kapcsolatok fejlesztése. Köszönöm mindazoknak, akik azon dolgoznak, hogy a határ térsége élő övezetté alakuljon. A kapcsolatépítés, a híd szerep betöltése a kamarán kívül a Kolo feladata is – méltatta a szervezetet és az intézményt a polgármester. Nógrádit Török György, a Magyar-Szerb Kereskedelmi és Iparkamara elnöke követte a színpadon, aki bemutatta a tízéves jubileumát ünneplő kamarát.

Török György, a tízéves Magyar-Szerb Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a Kamara sikeres működéséről beszélt. Fotó: delmagyar.hu

Forrás: delmagyar.hu