A tanácskozáson több szegedi szervezet mellett jelen volt Deszk, Dóc, Domaszék, Kiszombor, Mórahalom, Röszke és Üllés polgármestere, a Csongrád megyei közgyűlés elnöke, az Erzsébet Ifjúsági Alap és a kormányhivatal munkatársa is.

Infrastruktúra fejlesztésre 6, míg programszervezésre 2 millió forintot nyerhetnek az 5 ezer fő alatti települések civil szervezetei a Magyar Falu programban hamarosan – többek közt erről is szó esett február 3-án a Csongrád Megyei Civil Információs Centrum által szervezett kerekasztal beszélgetésen. Molnár Elvira kommunikációs vezető elmondta, a tervek szerint március 2-án jelenik meg a pályázat a szervezetek számára, akik gépjármű beszerzésre és felújításra, ingatlanvásárlásra és -fejlesztésre, valamint programok szervezésére nyerhetnek forrást.

Polgármesterek és civil szervezetek teremtettek kapcsolatot egymással. Forrás: delmagyar.hu

Mint mondta, tavaly ősszel útjára indítottak egy országos civil kérdőívet, ezáltal felmérték a civilek igényeit, hiányosságait, így erre alapozva írja majd ki a felhívást a kormány. A pályázásban segítséget nyújt majd a centrum, ugyanis minden megyeszékhelyen tájékoztatót tartanak a lehetőségekről, a pályázat benyújtásának módszeréről. Az érintetteknek hatvan napjuk lesz majd jelentkezni a támogatásra.

Szó volt még arról, hogy civil keresőt indítanak honlapjukon, valamint 2020-tól minden évben szeretnék elismerni a megye legaktívabb civil szervezetét, illetve azt a vállalkozót, aki legtöbbet segítette a civileket. A díjakat egy gálavacsorán adják majd át.

Forrás: delmagyar.hu