A Rotary Club Mórahalom Papírra vetve címmel kötetlen témájú pályázatot hirdet szépirodalmi és képzőművészeti alkotások antológiai kiadására. A pályázat célja a homokháti kötődésű fiatalok ösztönzése arra, hogy gondolataikat, érzéseiket kifejezzék a művészet nyelvén, ezáltal megmutatva a bennük rejlő tehetséget.

Szépirodalmi, illetve képzőművészeti kategóriába jelentkezhetnek a pályázók. A szépirodalmi alkotások kategóriába magyar nyelvű verseket, meséket és novellákat várnak maximum 5 oldal terjedelemben, A/4-es papírméretben, Times New Roman betűtípusban, 12-es betűmérettel. Képzőművészeti alkotásként festmény, rajz, grafika, fotó, kisplasztika és kisfilm (max. 15 perc, magyar nyelvű hang, vagy magyar nyelvű feliratozás) készíthető. A képzőművészeti alkotás esetében a kép 2900 x 2042 px méretű és 300 dpi felbontású, jpg formátumú kell, hogy legyen.

A pályázaton részt vehet 14-től 35 éves korig mindenki, aki valamilyen módon a Homokháti Kistérséghez kötődik (pl. rokonai/ismerősei élnek ebben a térségben, turistaként járt erre).

Fődíj: 100 000 Ft értékű támogatás

Kategória díjak: 25 000 – 25 000 Ft értékű támogatás 

A pályázat beadásának határideje: 2020. április 15.

A pályázattal kapcsolatos egyéb tudnivalókról a Rotary Club Mórahalom Facebook-oldalán a pályázati felhívásban olvashatnak.

A pályázattal kapcsolatos kérdéseket a papirravetve@gmail.com e-mail címre várjuk.