Megszámolni is nehéz, hogy november 22-én és 23-án hány fát ültettek el a sándorfalvi lakosok  a településen. A faültetések több programnak köszönhetően jöttek létre, a munkából pedig a helyi civil szervezetek és a Sándorfalvi Önkormányzat munkatársai vették ki oroszlánrészüket.

Péntek reggel a Növényi Diverzitási Központ (NöDiK) felé beadott nyertes pályázatban kapott gyümölcsfákat ültették az Önkormányzat dolgozói. „A táji adottságokhoz alkalmazkodó, a Kárpát-medencében régóta termesztett gyümölcsfajták megőrzésében való együttműködésről”  szóló megállapodásban 143 fát kaptak a NöDiK-től.

Az elültetett fák kivétel nélkül mind olyan fajták, amelyek régen megtalálhatóak voltak a környéken, de mára már ritkaságnak számítanak. Így Bergeron, Ceglédi bíbor kajszi, Ceglédi óriás, Korai kajszi, Mandulakajszi, Pannónia és Rózsakajszi barackfák, valamint Vérbélű körte, Nagy macskafej, Császár körte, Kornélia, Favrené, Kieffer, Pap körte, Bőr körte és Rozzsal élő fajta körtefákat kerültek a földbe.

A faültetési hullám szombaton is folytatódott négy helyszínen: a már említett közösségi térnél, a Kölcsey utcai játszótérnél, a buszpályaudvar előtt, és a Kis körútnál található játszótérnél.

Minden helyi civil szervezet és a város díszpolgárai is örökbe fogadtak egy-egy fát, amit saját kezűleg raktak a földbe. Szepesi Ferenc családja és barátai 70 fát ajándékoztak és ültettek el, annak alkalmából, hogy Szepesi Ferenc 70 éves lett. A családon kívül a Csimota Kacaj Egyesület is adományozott facsemetéket, melyek a két játszóteret díszítik most már.