Összesen 78 darab, használaton kívüli számítástechnikai eszközt adományoz a Csongrád Megyei Kormányhivatal a különböző közfeladatokat ellátó szervezeteknek.

A megajándékozott intézmények között van például az Ásotthalmi Klebelsberg Közösségi Ház és Tanyamúzeum, az Odú Központ Pedagógiai Szakszolgálati Intézmény, a Sclerosis Multiplexes Betegek Csongrád Megyei Egyesülete, a szegedi Dr. Waltner Károly Otthon és a hallássérült fiatalokat képző, szegedi Klúg Péter Iskola.

Az átadásra dr. Juhász Tünde megyei kormánymegbízott jelenlétében kerül sor Szegeden, a Klúg Péter Óvoda, Általános Iskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, Szakiskola és Diákotthon épületében, március 27-én, 11 órakor. Ezt követően az adományozó és a kedvezményezettek közösen megtekintik az intézmény egyik számítástechnikai tantermét, ahová az iskola OKJ-s számítógépszerelő-, karbantartó szakképzésben résztvevő diákjai már be is szerelték a most kapott gépeket.

Korábban már hasonló támogatásban részesült Ásotthalmon az irodasori Napsugár Otthon, valamint Ruzsán az idősek otthona.