Sportliget épül Domaszék központjában – Hamarosan átadják a judo termet

1097

Ha Domaszék főutcáján haladva a bringapálya mögé tekintünk, akkor egyre inkább látható, hogy elvonultak a munkagépek a területről és új, eddig szokatlan esti fények jelentek meg. Mindez nem jelent mást, mint hogy befejeződött és hamarosan használatba vehető a Nemzeti Sportközpontok beruházásában felépülő új és korszerű judo terem. A létesítmény közvetlen közelében található a sportcsarnok, a bringapálya és a szabadtéri kondipark is, melyek együtt egy sportligetet alkotnak majd Domaszék központjában.

Az úgynevezett „pumpapálya”, biciklis aszfaltpálya átadása Domaszéken, 2021-ben.

A judo csarnok 336 m2 alapterületen, több mint 210 m2 hasznos küzdőtérrel valósult meg, melyen két szabványos méretű tatamit helyeztek el a tervezők. A csarnok szociális része mosdókkal és öltözőkkel van ellátva a sportoló gyerekek részére. A meleg vizet a kertben elhelyezett kültéri egységgel rendelkező levegő-víz hőszivattyú állítja elő 23,0 kW névleges fűtőteljesítmény mellett. A hőveszteség pótlására a helyiségekben padlófűtés, valamint fan-coilos fűtés(-hűtés) rendszer épült. A padlásterében elhelyezett hővisszanyerős szellőztető berendezés, valamint a hozzá kapcsolódó légtechnikai hálózat gondoskodik a friss levegő utánpótlásáról. A Tömörkény utca felől az érkezőket egy nagy parkoló fogadja, mely helyet fog adni a ligetbe, illetve a judo terembe érkezők járműveinek.

A Sportliget egyik újdonsága az átadásra váró Judo Terem

Egy korszerű, a XXI. századi elvárásoknak megfelelő, sportolásra tervezett épülettel lesz gazdagabb hamarosan Domaszék. A helyi JUDO ISE klub eddigi eredményeinek méltó elismerése tehát 2022-ben használatba kerül, így új taggal bővül a sportliget a településen.

A Hópehely Kupán a domaszéki csapat Magyarkanizsán

Fotók forrása: Domaszéki Hírmondó, Domaszéki HírTér