Bemutatták a Rózsa Sándorról szóló rockoperát Mórahalmon – A premier után vastaps jelezte: a betyárromantika közel áll a homokhátiak szívéhez

2658

Aki arra a bizonyos „betyárromantikára” vágyott ágyúdörgéssel, puskaropogással, ostorcsattogással és sebesen vágtázó lovasokkal, megkaphatta, egyenesen átélhette Mórahalmon, a Patkó Lovas Színház előadásán. Pintér Tibor, a Nemzeti Lovas Színház igazgatója Rózsa Sándorról írt rockoperát, mely visszaröpítette a nézőt a forradalom és szabadságharc korába.

A betyárok világán túl történelmi utazásként is értékelhető a Rózsa Sándor legendáját felidéző darab, melyet teltház előtt mutattak be két alkalommal Mórahalmon. Hármas szerelmi szál, látványos kaszkadőrjelenetek és érzelemgazdag zenei világ jellemezte a darabot, ahol a betyárkirály egyszerre szerethető, mégis gyilkosként ábrázolt alakja gondolkodtatta el a nézőt.

A darabból az akción és romantikán túl a humor sem hiányzott, Biszelka nénje például többször csalt ki hangos nevetést a nézőkből, amikor szamárháton érkezve tett jóslatokat néhány kiszemeltnek. A vidám részek csúcspontja Nótár Mary fellépése volt, aki a lakodalmi jelenetben egy száguldó lovas szekéren énekelt.

A Patkó Lovas Színház és a Nemzeti Lovas Színház előadásai folytatódnak Mórahalmon. Július 29-én a Hófehér és a hét törpe, július 30-án a Mágnás Miska, augusztusban pedig az István, a király és a Csárdáskirálynő kerül a lovarda különleges „színfalai” közé.

Fotó: Duka Félix

 

www.lovasszinhaz.morahalom.hu

Lovas színházi előadások Mórahalmon:

MÉSZÁROS LÁSZLÓ – LŐRINCZ ANDREA: Hófehér és a hét törpe – családi musical
2017. július 29. szombat. Kezdés: 20.30 óra

BAKONYI GÁBOR – TIBOLDI MÁRIA: Mágnás Miska – operett két felvonásban, átirat
2017. július 30., vasárnap. Kezdés: 20.30 óra

SZÖRÉNYI LEVENTE – BRÓDY JÁNOS: István, a király – rockopera
2017. augusztus 20. vasárnap, augusztus 21. hétfő. Kezdés: 19.30 óra

KÁLMÁN IMRE: Csárdáskirálynő – operett
2017. augusztus 25. péntek, augusztus 26. szombat. Kezdés: 19.30 óra