Sándorfalvi fotóst is díjaztak a vadászkamara pályázatán

826

A vadászat és a természet volt a fő témája annak a fotópályázatnak, ahol felnőtt kategóriában második helyezést ért el Puskás József, a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóságának természetvédelmi őrkerület-vezetője és sándorfalvi fotós.

Puskás József a díjnyertes fotóját a Dóc közeli erdőben készítette egy itató mellett.

Természettel és vadászattal kapcsolatos fotópályázatot indított még tavaly októberben az Országos Magyar Vadászkamara Csongrád-Csanád Megyei Területi Szervezete az Egy a Természettel Nonprofit Kft támogatásával. A pályázatra közel 160 felvételből válogatott a zsűri, aminek Máté Bence, díjnyertes magyar természetfotós is a tagja volt. A zsűri másik két tagja ifj. Pinjung Emil és Ampovics Zsolt volt.

A vadászkamara célja a Csongrád-Csanád Megyei vadászati és vadgazdálkodási értékek bemutatása, a kategóriánként meghatározott, vadászattal és vadgazdálkodással kapcsolatos értékek művészi megjelenítése.

Egy olyan nagyobb program része volt a fotópályázat, amelynek keretein belül a megyei vadászat témájában egy filmet is forgatnak majd, illetve egy könyvet is készítenek a Pallavicini-uradalomról.

A kiválasztott 7 nyertes műből és a pályázatra érkezett többi fotóból kiállítást rendeznek majd az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark Árpád termében.

A nyertesek: Ifjúsági kategória:

Aranymező – Albert Aurél

Motívumok – Domján Levente

Marcipán – Adorjányi Zóra

Felnőtt kategória:

Ínséges idők – Balla Tihamér

Frissítő – Puskás József

Indulás – Mikola Zoltán

Szakmai különdíj:

Átkelés – Bíró Lajos