Ünnepi képviselő-testületi ülést tartottak pénteken Sándorfalva alapításának 142. évfordulója alkalmából. A rendezvényen Sándorfalváért kitüntető címet vehetett át fotóriporter kollégánk, Török János.

Sándorfalva alapításának 142. évfordulóját ünnepelték pénteken. Ebből az alkalomból ünnepi képviselő-testületi ülést tartottak a Pallavicini Kastély udvarán, melyen részt vett a szomszédos kistelepülések polgármesterei mellett Holubán Csilla, a Szegedi Járási Hivatal vezetője, illetve Farkas Sándor parlamenti államtitkár, miniszterhelyettes is.

Az ünnepség Radnóti Miklós Nem tudhatom című versével kezdődött, melyet még tavasszal, a Magyar Költészet Napja alkalmából rögzítettek a sándorfalvi képviselőtestület, a város intézményeinek vezetői, cégvezetők és az önkormányzat dolgozóinak tagjaival. Ezt követően Gajdosné Pataki Zsuzsanna polgármester mondott beszédet. Mint emlékeztetett:

3400 fővel alapították annak idején a települést az árvíz után nincstelenné vált embereknek, ma pedig már 8501-en élnek itt.

Szót ejtett az utóbbi időszak nehézségeiről, melyet a járvány okozott és kijelentette: büszke a város polgáraira, hogy támogatták egymást ebben a helyzetben.

Török János, a délmagyar fotóriportere lányával, Eszterrel vette át a kitüntetést Gajdosné Pataki Zsuzsanna polgármestertől és Farkas Sándor miniszterhelyettestől. Fotó: Frank Yvette

Farkas Sándor is az elmúlt másfél év nehézségeiről beszélt elsőként, de megjegyezte: Sándorfalva élni akar. – Ahol ennyi ember összejön, ott az emberek szeretnek élni, szeretik közösségüket – utalt az ünneplők nagy számára. Hozzátette: a város vezetői sokat tesznek a fejlődésért, így hamarosan nem csak a lakosság, hanem a gazdaság is növekedni fog.

A beszédek után köszöntötték azt a sándorfalvi fiatal lányt, aki aznap született, amikor a település nagyközségből város lett, majd elismeréseket adtak át azoknak, akik Sándorfalva fejlődéséért kiemelkedően sokat tettek. A Sándorfalva közösségéért elismerő oklevelet két személy és egy csoport, a Sándorfalva tehetsége díjat 17 fiatal vehette át. Díjazták az év vállalkozóját, átadták az Egészségért, a Közszolgálatért, az Ifjúságért és a Közművelődésért díjat, majd végezetül a Sándorfalváért kitüntető címet is. Ezt fotóriporter kollégánk, Török János vehette át, aki a település szülötte és fotóművészként, számos rangos díj tulajdonosaként hozzájárult a város jó hírének növeléséhez. Képeiből, melyek között drón-és természetfotók is voltak, egy összeállítást be is mutattak a színpadon felállított LED falon.

A díjátadások között sándorfalvi produkciókat láthattak a vendégek: fellépett a Budai Sándor Citerazenekar, Pálinkás Réka és Pálinkás Ádám, Hódi Viki és Rózsa Sándor, valamint Fülöp Ádám és a Suhancok.

Forrás: delmagyar.hu