Zsombón június 3-án a járványveszély okozta hosszú kényszerszünet után a képviselő-testület rendkívüli ülést tartott. Gyuris Zsolt polgármester beszámolt a veszélyhelyzetben hozott döntéseiről, amelyek nem tűrtek halasztást, és amelyeket törvényi felhatalmazással hozott meg. A tájékoztatás után pedig a település fejlesztésének érdekében beadni kívánt pályázatok kerültek napirendre.

Az ülés mihamarabbi összehívását az is indokolta, hogy július 10-ig lehet pályázni belterületi úthálózat felújítására. Ebből kifolyólag a testület, döntése alapján a Móricz Zsigmond utcának a Móricz Zsigmond utca 19. szám és a Kodály Zoltán utca által határolt szakaszát és a 64 helyrajzi számon szereplő, név nélküli utca Andrássy útról nyíló, Alkony utcáig tartó szakaszát kívánja pályázati forrás segítségével, 25%-os önerő biztosításával felújítani.

Az úthálózat újítása mellett döntöttek arról is, hogy pályáznak a Magyar Labdarúgó Szövetség Óvodai Pályaépítési Programjában töltetlen műfüves futballpálya létesítésére. A projekt sikeressége esetén egy 12×24 méteres pálya valósulhat meg a Zsombó belterületén. A pályázat támogatása 90%-os, így 10%-os önerőt igényel. A projekt megvalósításának célja, hogy a műfüves pálya segítségével a jelenlegi és a jövőbeni bölcsődések, óvodások és kisiskolások sportolási lehetőségei bővüljenek a községben.

A testület a pályázatok mellett arról is döntött, hogy a július 1-től megürült szolgálati lakást határozott időre bérbe adja egy családnak.