Elkészült a Szeged–Sándorfalva–Dóc–Ópusztaszer kerékpárút, akárcsak a csengelei autópálya-lehajtó, utóbbit december 11-én adják át. Gémes László, a Csongrád-Csanád Megyei Közgyűlés elnöke elmondta: két útszakasz felújítására 1,5 milliárd forintot nyert a megye, a beruházást a Magyar Közút Nonprofit Zrt. végzi el.

A magyar állam és az Európai Bizottság finanszírozásában 1,5 milliárd forintot nyert Csongrád-Csanád megye utak felújítására. A pályázat kedvezményezettje a Magyar Közút Nonprofit Zrt., vagyis ők végeztetik majd el a kivitelezővel a beruházást.

Két útszakasz burkolata újul meg

– Azt, hogy melyik utak, pontosabban útszakaszok újuljanak meg, a Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat határozta meg – közölte Gémes László, a megyei közgyűlés elnöke. Azzal folytatta, a Ma­­roslele–Óföldeák és a Szegvár–Mindszent út még hiányzó, fel nem újított részének rekonstrukciós munkáit végzik el: teljes szélességben aszfaltoznak és padkát alakítanak ki. A tervek már elkészültek, kiírták a közbeszerzést, amennyiben az sikeres lesz, és kiválasztódik a kivitelező, már márciusban startolhat a munka, amit 1-2 héten belül befejezhetnek a szakemberek – tudtuk meg a megyei közgyűlés vezetőjétől.

Elkészült a csengelei lehajtó az M5-ösön

A nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházás, a helyi lakosok által már nagyon várt csengelei autópálya-lehajtó elkészült, a jövő hét végétől már használhatják is az autósok. Mint emlékezetes, és lapunk is beszámolt róla, idén februárban jelentette be Farkas Sándor miniszterhelyettes, a térség országgyűlési képviselője, hogy az M5-ös autópálya eddig hiányolt beruházása megvalósulhat, majd májusban a kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűnek nyilvánította, így biztosítva mielőbbi és gyors megépítését.

A lehajtó mindkét oldalról lényegesen megkönnyíti és lerövidíti a közlekedést, ami a családok mellett a vállalkozóknak is jelentős könnyebbséget és gazdasági előnyt jelent.

Az ünnepélyes átadót december 11-én, 13 órakor tartják – tudtuk meg Tóth Tibor polgármestertől.

Még az idén átadhatják a kerékpárutat

Elkészült az 1 milliárd forintos költségvetésű Szeged–Sándorfalva–Dóc–Ópusztaszer kerékpárút, és ünnepélyes átadására még az idén szeretnénk sort keríteni – újságolta Gémes László, a Csongrád-Csanád Megyei Köz­­gyűlés elnöke. Mindhárom szakasszal, a sándorfalvival, a dócival és az ópusztaszerivel is végeztek a szakemberek – már megtörtént a műszaki átadás-átvétel is –, utoljára a Sándorfalva belterületén húzódó rész megerősítése és a csapadékvíz elvezetésének megoldása maradt, amire 60 millió forintos pluszforrást igényeltek és kaptak. A bringások egyébként, amint úgy ítélték meg, hogy egy-egy szakasz elkészült, azonnal birtokba vették, és azóta használják.

Forrás: delmagyar.hu
Fotó: Kuklis István