Az idén sem maradnak el az immár hagyományosnak számító őszi rendezvények Mórahalmon, ahol a finom italok, a jó ételek és a remek hangulat lesz főszerepben. Október végén forralt borokat, november végén pedig kiváló pálinkákat kóstolhat, aki a városba látogat.

Október 30-án a VI. Forraltbor-főzőversenyre és a VII. Homokháti Szakajtó kézműves vásárra várják az érdeklődőket, amely ezúttal is a Pramonád téren lesz. A főzőverseny 15 órakor kezdődik, ahol közel tíz csapat méri össze tudását. A látogatók is szavazhatnak az általuk legfinomabbnak ítélt nedűre, hiszen közönségdíj is gazdára talál majd a zsűri értékelése mellett. Az első 200 vendég egyedi ajándék bögréből kóstolhatja meg az elkészült borkülönlegességeket, így érdemes lesz időben érkezni. Lesz még forró tea, kenyérlángos és lapcsánka is a helyi nyugdíjas klub és az Aranyszöm rendezvényház jóvoltából.

Amíg a karácsonyt idéző kellemes illatú forralt borok készülnek, addig a látogatók háztáji és kézműves termékeket közül válogathatnak, illetve különféle színpadi produkciókat láthatnak. Többek között fellép Tilinkó Luca népdalénekes, a horgosi hagyományőrző csoport, a Mórahalmi Parasztkórus és az öttömösi citerazenekar is. Látványos műsorral készül a Mórahalom Néptánc Egyesület és a Mórahalmi Ugrókötelesek csapata. A gyerekeket kézműves foglalkozás, játszóház és a 7mérföldes gyermekzenekar előadása várja. A közönséget a Juhász zenekar koncertje szórakoztatja még és az eredményhirdetés után az Abba Sisters Retro műsora zárja a napot.

A forró italok után a pálinkán lesz a hangsúly, Mórahalmon tehát biztosan nem fogunk fázni a hűvös napokon. November 20-án rendezik meg ugyanis a VII. Mórahalmi Pálinkaversenyt és Tepertőfesztivált. A versenyre november 2-ig lehet nevezni magánfőzésű gyümölcspárlattal, illetve bérfőzéssel készített pálinkával, gyümölcspárlattal és ágyas pálinkával. A jelentkezéseket a nevezési díj befizetésével és a versenyre benevezett itallal az Ezer Év Parkjában várják minden nap 10 és 18 óra között. A szakmai zsűri által legjobbnak ítélt pálinkák értékes nyereményben részesülnek. Bővebb információ a visitmorahalom.hu oldalon vagy a 62/660-710-es telefonszámon kérhető. A fesztivált színpadi programok színesítik majd.

Mindkét rendezvény ingyenesen, védettségi igazolvány nélkül látogatható. Aki szeretne hagyományos ételeket és italokat kóstolni, vagy csak családjával, barátaival egy kellemes hangulatú délutánt eltölteni, lesz lehetősége az ősz folyamán Mórahalmon.