A Szegedi Szakképzési Centrum 2016 áprilisában rendezte meg először a Szakmák éjszakáját. Az eseményhez már ebben az évben országosan több intézmény csatlakozott. A következő évben nőtt a programsorozatban résztvevő települések és intézmények száma. A Szakmák éjszakája idén április 13-án 16 és 22 óra között lesz. A rendezvénynek fontos az egységes arculat, ezért egy időpontban, ingyenesen látogathatók a résztvevő intézmények programjai.

szakmak_ejszakaja

A szokványos pályaorientációs eseményektől eltérően a szervezők célja az, hogy a látogatók szabadidős tevékenységként próbálhassanak ki szakmákat. Tökéletes program lehet az egész családnak, mivel nemcsak a pályaválasztás előtt álló nyolcadikos diákokat várják, hanem a kisebbeket, nagyobbakat és a felnőtteket is.

Mórahalmon a Móra-Vitál Nonprofit Kft, a Colosseum Hotel és a Pedagógiai szakszolgálat várja az érdeklődőket. A vendéglátás alapjait a Colosseum Hotel munkatársai ismertetik, a látogatók feladatokat is kapnak, kipróbálhatják, milyen felszolgálónak lenni. Az egészségügy területén többféle szakmát ismerhetnek meg közelebbről az érdeklődők. Ezen az estén bárkiből lehet orvos, gyógymasszőr, gyógytornász, védőnő vagy életmentő Mórahalmon.

home_1_00

Az orvosi szakmai foglalkozáson kisebb sebészeti beavatkozást végezhetnek el a résztvevők. A gyógymasszőr kezeléseket szakképzett masszőrök mutatják be, utána gyógytorna következik. A védőnői foglalkozáson az érdeklődők megismerhetik az ellátandó feladatokat, kipróbálhatnak egy hallásvizsgáló készüléket, végül az utolsó programon az elsősegély alapjait mutatják be az egészségügyi dolgozók.

Részletes program ide kattintva elérhető.

12321271_365912736912632_5370512821940634542_n

Képek forrása: Móra-Vitál Kft. Facebook oldala és Erzsébet Gyógyfürdő weboldala