Zákányszéken is több egymásra épülő pályázat valósult meg lépésenként az idei év során. Ennek egyik kiváló példája a nemrégiben átadott fitneszpark. Matuszka Antal, Zákányszék polgármestere elmondta, hogy a park része egy hosszútávú fejlesztésnek. Egy olyan helyen alakították ki, ahol előtte egy korábbi pályázat segítségével belvízelvezető-rendszer épült ki. Óriási munkával lehetett ezt a területet helyrehozni, de természetesen további koncepciók is megfogalmazódtak, például sportpályák kialakítása.

A piacépítés is szintén elkezdődött a településen az őszi hónapokban. A leendő piacban kettő zárt üzlethelyiség lesz, a fedett részen pedig egy hagyományos teret alakítanak ki. A polgármester reményei szerint a közeljövőben 3-4 üzlet is kinyit majd benne. Pillanatnyilag az a cél, hogy helyi termékeket kulturált körülmények között tudják árusítani. Jellegzetes helyi termék a homoktövis, de idén a batátakészítéssel is megpróbálkoztak a zákányszékiek.

Az év első felében járdákat újítottak fel, de új utcanévtáblákat is kapott Zákányszék.  Ezekre szerencsére volt lakossági igény és a keretek biztosítása sem jelentett problémát. Ezek a kis beruházások legalább olyan fontosak, mint a nagyobb akciók, emelte ki a polgármester.

Kész tervek vannak már a központ ismételt felújítására, gyalogátkelőhelyeket kiépítésére. A Petőfi utcai orvosi rendelő, illetve a játszótér előtt is meg fog újulni a járda.

Sok-sok rendezvényt tartott idén is a település. A nemrégiben megtartott böllérnap például már 16. éve várja sikeresen a látogatókat. További nagy esemény a településen a falunap, de a Traktorshow-t sem érdemes kihagyni a listáról. A polgármester nem titkolt célja, hogy a fiatalokat is megmozgassa a különböző programok által.

A választások során a képviselő testület két új tagot köszöntött. Matuszka Antal elmondta, hogy a régiek tapasztalataira hagyatkozva jó irányba halad a testület. Már vannak olyan pályázatok, amelyeket be tudnak indítani a közeljövőben. Pillanatnyilag egy újabb nyertes programot tudhatnak magukénak, amellyel kicserélik a temető kerítését. Várják még egy tanyagondnoki jármű elbírálását, de az önkormányzaton is elengedhetetlen javításokat kell majd végezni.

A teljes beszélgetést 2020. január 7-ei adásunkban nézhetik meg.