A pedagógus pályán eltöltött 40 év hűséges munkájáért az emberi erőforrások minisztere Pedagógus Szolgálati Emlékérem kitüntetést adományozott a röszkei Kozmáné Vastagh Judit tanító.

Mindenki Judit nénije 1980-ban lépte át először a röszkei iskola kapuit, hogy folytassa azt az oktató-nevelő munkát, amit édesanyjától, édesapjától, nagyapjától örökül kapott. Ugyanebben az évben kezdte meg tanulmányait a Bajai Tanítóképző Főiskolán. 1987-től tevékenykedik osztályfőnökként. 2001-ben gyógypedagógiai szakasszisztensi képesítést szerzett és fejlesztő pedagógusként is dolgozott.

Fontosnak tartotta, hogy tanítványai művészeti területeken kibontakozhassanak, így számos rendezvényen szerepeltek diákjai Röszkén és a környező településeken egyaránt. Gitárjátékával elbűvölte tanítványait, sok dalt megtanított nekik és számtalan alkalommal írt saját szerzeményeket is a gyerekek számára.

A röszkei hagyományok ápolása kiemelkedő szerepet töltött be az életében, amivel továbbvitte édesapja, Vastagh József értékmegőrző szellemiségét. A településre jellemző paprikahasítás munkafolyamatát feldolgozó darabokat ő is színpadra vitte tanítványaival és tanórái között is szerepet kaptak a hagyományok megismerését, megőrzését ápoló programok. 2011-ben önálló estjén saját dalait és megzenésített verseit adta elő és a bevételből a rászoruló röszkei gyerekek karácsonyi ajándékát támogatta.

A Móra-Net Tv Köztünk élnek című műsorában is szerepelt, illetve egyik saját szerzeményű dalához klipet is forgattak, amelyet alább megtekinthetnek:

Munkásságának, szellemiségének elismeréseként Röszke Község Önkormányzata 2000-ben Hűséggel Röszkéért kitüntetéssel, majd 2006-ban Röszke Község Díszpolgára címmel tüntette ki. Mindezt a munkát most egy országos kitüntetéssel is elismerték, amelyet augusztusban vehetett át a Röszkei Orbán Dénes Általános Iskolában.