Sándorfalva Városi Önkormányzat a VP6-19.2.1.-21-A2-17 kódszámú, Déli Napfény Leader Egyesület – Helyi energetikai és informatikai szolgáltatások fejlesztése című felhívás alapján „Helyi energetikai és informatikai fejlesztések Sándorfalván” címmel pályázatot nyújtott be melyet a közreműködő szervezet támogatásban részesített. A pályázat teljes költségvetése majdnem 8 millió forint, melyből a vissza nem térítendő támogatás összege 75%-ot tesz ki. Az elnyert összegből a Petőfi Sándor Emlékkönyvtár hűtése és fűtése újul meg.

Az egyik legkorszerűbb elektromos hűtő-fűtő rendszert szerelik be, mely során nem pusztán a kazánt cserélik le, hanem a belső hőleadó egységeket is, vagyis a radiátorokat, melyek ezután nem csak fűteni, de hűteni is tudnak majd.

Bár a szerkezet, amit majd beszerelnek, megtévesztően csak légkondicionálónak van titulálva, azonban ennél sokkal többre képes: télen a levegőből kinyert hővel fűti az épületet, nyáron pedig fordítva.  A projekt befejezésének tervezett határideje 2019. augusztus 31.