Öttömösön az elmúlt időszakban több kisebb projekt is megvalósult. A falunak sikerült fejlesztenie a fogorvosi ellátást és a temető is kapott egy új, a szokásostól eltérő gránitból készült urnafalat. A falu központjában a későbbiekben egy sikeres pályázat révén pedig kialakítanak egy újabb közösségi teret.

A településen viszonylag hosszú ideig nem működött fogorvosi ellátás, de a kormány támogatásával kialakult egy praxisközösség, amelynek Öttömös, Pusztamérges és Zsana a tagja. Ezt a három települést egy fogorvos látja el. A Magyar Falu program keretében sikerült beszerezni egy fogorvosi kezelő széket, amely megkönnyíti a munkát a rendelőben, illetve további eszközök beszerzésére 2,5 millió forint támogatást kaptak.

A faluban már 2012-ben felmerült lakossági igényként, hogy legyen urnafal a temetőben. Ez a felvetés megvalósult, hiszen, az önkormányzat egy Leader projekt keretein belül 1,8 millió forint támogatást nyert el. Az urnafal egyedinek mondható mivel a megszokott műkő helyett gránitból készítették el.

Öttömösön a közösségi terek létrehozása fontos feladata az önkormányzatnak. A Magyar Falu program keretein belül több mint 30 millió forintot sikerült elnyerni, ami azt jelenti, hogy a település központjában található régi felvásárló telep új közösségi térként funkcionálhat majd a továbbiakban. A telepből egy szabadidős és kulturális központot fognak kialakítani a helyiek számára.

A régi felvásárló telep épülete.
MEGOSZTÁS
Előző cikk2020. 08. 11.
Következő cikk2020. 08. 14.