Öttömösön nem telik el úgy egy hétvége, hogy akár egy külföldi rendszámú lakókocsis autó vagy egy kisebb csoport ne pihenjen meg a kilátónál és az erdei pihenőnél. A település ezen része nagyon népszerűvé vált az elmúlt időszakban, amiben sokat számít a terület elhelyezkedése és természeti adottsága is.

“A településfejlesztésnek két iránya van” – kezdi a polgármester, amikor körbevezet bennünket az erdei pihenőhelyen. “Egyrészt fontos az, hogy legyen a településvezetésnek egy határozott iránya, hogy milyen célokat szeretne megvalósítani, de ez mellett nagyon fontos az is, hogy észrevegyük a természetes adottságokat és azokat az igényeket, amelyek felmerülnek.” – mondta el Dr. Dobó István.

Az erdei pihenő szolgálhat kisebb rendezvények helyszínéül, hiszen a falu mellett van már erdei környezetben, de még a közművek éppen odáig tartanak. A már meglévő kilátó és pihenő mellé egy újabb sikeres pályázat révén épülhetett meg nagyjából három millió forintból egy játszótér is, amelyet igyekeztek úgy kialakítani, hogy több korosztály tudja használni.

Öttömösön az elmúlt időszakban több kisebb projekt is megvalósult. A Leader program kiírásai pontosan alkalmasak ezekre a típusú fejlesztésekre.

A falu központjában a teleház és a könyvtár udvarán található meg az új korcsolyapálya, amelyet már birtokba is vehetnek a sportolni vágyók. A pályát egy speciális műanyag borítja, amely ebből kifolyólag minden évszakban használható. A korcsolyapályát a kezdeti időszakban bárki térítésmentesen használhatja. Érdekesség, hogy a korcsolyapálya mellett egy pálmafát fognak elhelyezni, ami fából fog készülni. A polgármester elmondta, úgy gondolja, ezáltal lesz egy különös bája annak a mondatnak, hogy „Öttömösön a korcsolyapálya mellett a pálmafa alatt találkozzunk!”.

Az öttömösi óvodában is történtek fejlesztések. Az óvoda udvarán lévő játszóteret az önkormányzat nagyrészt saját erőből újította fel új eszközökkel. A Magyar Falu Program keretében elnyert körülbelül 3 millió forintból pedig sikerült az óvoda belső udvarát parkosítani és automata öntözőrendszert telepíteni, amivel megkönnyítették az intézményben dolgozók munkáját.