Három megyei település is forrást nyert a Belügy­minisztérium pályázati kiírásán sportlétesítmény fejlesztésére. Ásotthalmon rekortánra cserélik a meglévő betonpályát, Domaszéken a sportcsarnok tetejének egy részét cserélik le, míg Öttömösön a sportpálya kap világítást. Összesen 43 millió 810 ezer forint érkezik Csongrád-Csanád megyébe.

Beton helyett rekortán

Toroczkai László, Ásotthalom polgármestere lapunknak elmondta, több évtizedes álmot válthatnak most valóra, ugyanis rekortán pályát alakítanak ki az általános iskola udvarán.

– Jelenleg a gyerekek a szocialista időkből megörökölt betonpályán sportolnak, azonban ez igen balesetveszélyes. A most elnyert forrást hat­millió forint önerővel egészítjük ki, így tudjuk létrehozni az új sportpályát – részletezte. A településvezető hozzátette, a tervek szerint jövőre vehetik birtokba a létesítményt a diákok.

Sportoláson túl ballagási ünnepségek helyszíne is a most még betonpálya Ásotthalmon, az általános iskola udvarán. (Forrás: Kiss Ferenc Általános Iskola Facebook oldal)

Tetőcsere a csarnoknál

Domaszéken egy meglévő épületet, a sportcsarnokot fejlesztik.

– Az összegből a tető egy részét cseréljük le, mert már nagyon leromlott állapotban van. A tervek szerint még idén megvalósul a munka, jelenleg kivitelezőt keresünk a beruházáshoz, árajánlatokat várunk a vállalkozóktól – mondta el lapunknak Sziráki Krisztián, Domaszék polgármestere. Megjegyezte, a munkavégzés ellenére a diákok ősztől ugyanúgy használni tudják az épületet, mint eddig, esetleg kisebb akadályok lehetnek majd, de a sportolást nem akadályozza semmi.

Domaszék sportcsarnoka jelenleg (Fotó: Frank Yvette)

Kivilágítják a pályát

Öttömösön a labdarúgópálya kap modern kivilágítást. Az elnyert forrást további 5 millió forint önerővel egészítik ki, hogy minden tervet meg tudjanak valósítani.

– A sportegyesület részéről már régóta igény az, hogy világítást kapjon a pályának az a része, ahol az edzések is zajlanak. Továbbá többen kijárnak ide futni esténként munka után, viszont sötétben ez nem túl biztonságos, így a pálya szélét is kivilágítjuk körbe – avatott be a részletekbe Dobó István településvezető.

A polgármester szerint most a focicsapatnak még nagyobb szüksége van a jobb körülményekre, hiszen szintet léptek, így immár a megyei harmad­osztályban játszanak a sportolók. Úgy tervezik, hogy még idén év végére elkészül a fejlesztés.

Futballpálya Öttömösön (Forrás: magyarfutball.hu)

 

Forrás: delmagyar.hu