Kilencedik alkalommal rendezte meg a Sándorfalván hagyományos Országos Elektronikus zenei Találkozóját és Versenyét a Sándorfalvi Térségi Alapfokú Művészeti Iskola. Kilenc intézményből hatvanhárom diák jelentkezett: Bajáról, Csongrádról, Szegedről, Tuzsérról, Miskolcról, Mezőkövesdről, Szentesről, Nyíregyházáról, Apagyról – és Sándorfalváról.

A találkozó célja fórumot teremteni a szintetizátort, a zongorát és a kamaracsoportokat oktató kollégáknak, illetve az ezen a tanszakon tanuló diákoknak. Ezek a népszerű tanszakok a térségben  nem rendelkeznek a szakmát összefogó másik rendezvénnyel, nem csoda hát, hogy az iskolák az ország minden területéről küldik tanulóikat, és érkeznek a szakmai konzultációkra és a versenyre.

A rendezvényt Búza Katalin alpolgármester asszony nyitotta meg, aki köszöntötte a résztvevő diákokat, felkészítőket és szülőket. Kiemelte, mekkora érték a mai világban az, hogy érzelmeiket a zenével is ki tudják fejezni. Kaszás László, a STAMI vezetője azzal nyugtatta a részvevőket, nincs miért izgulniuk, hiszen az a lényeg, hogy megmutassák egymásnak, ki mit tanult. A nap találkozó jellegét hangsúlyozta, amely tanárnak, diáknak egyaránt hasznos szakmai fórum.

32214677_1826143407443755_927091213650100224_n

A szakmai értékelést Kovács Gábor (előadóművész, zenetanár, a Kovács-Keyboard Iskola szerzője), Mits Márton(Kodolányi János Főiskola Jazz Tanszék, előadóművész), Blaho Attila (zenetanár, előadóművész, zeneszerző) valamint Dr. Polgár Gyula (előadóművész) végezték.

A zsűri megerősítette abban a fiatalokat, ha ilyen szorgalmasan gyakorolnak, a jövőben ebből sokat fognak profitálni, megéri a befektetett munka. Az estébe nyúló találkozón résztvevő tanulók, valamint felkészítő tanáraik, hozzátartozóik érdeklődve hallgatták a jobbnál jobb produkciókat. A zsűri döntése alatt Tabatabai Nejad Flóra és a Florists együttes szórakoztatta őket, majd a hosszúra nyúló értékelés alatt spontán örömzenélés alakult ki a különböző településekről érkezett diákok között. A rendezvény alatt a STAMI képzőművész tanulóinak kiállítását is meg lehetett nézni. A versenydarabok bemutatása után egy szakmai konzultációt is tartott a zsűri a felkészítő tanárokkal.