Március 25-én átadták Domaszék új sportlétesítményét, a judo termet. A csanok a Magyar Állam támogatásával és a Nemzeti Sportközpontok beruházásában épült fel a Magyar Judo Szövetség sportlétesítmény-fejlesztési elképzelései keretében. Az épület a domaszéki cselgáncs-oktatásnak és edzéseknek ad otthont a továbbiakban.

Elkészült Domaszéken a judo csarnok, amely a Domaszéki JUDO ISE edzéseinek színhelyéül szolgál majd a továbbiakban. A beruházás összköltsége 367 millió forint volt, amelyet az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Magyar Judo Szövetség 2020. évi sportlétesítmény-fejlesztési elképzelései keretében a teljes összegre vonatkozóan biztosított.

Néhány számadat

A létesítmény 336 négyzetméter alapterületen 213 négyzetméter hasznos küzdőtérrel rendelkezik, azaz két szabványos méretű tataminak biztosít helyet. A csarnok szociális része kétnemű mosdókkal és öltözőkkel van ellátva a sportolók részére. A meleg vizet a kertben elhelyezett kültéri egységgel rendelkező levegő-víz hőszivattyú állítja elő 23,0 kW névleges fűtőteljesítmény mellett. A padlásterében elhelyezett hővisszanyerős szellőztető berendezés, valamint a hozzá kapcsolódó légtechnikai hálózat gondoskodik a friss levegő utánpótlásáról.

Sportlétesítmény, mely közösséget is formál

A judo csarnok ünnepélyes átadóját március 25-én, pénteken rendezte meg Domaszék önkormányzata. Az eseményen részt vett dr. Tóth László, a Magyar Judo Szövetség elnöke, Kovács Norbert, a Nemzeti Sportközpontok főigazgatója és Mihálffy Béla országgyűlési képviselőjelölt. Sziráki Krisztián, Domaszék polgármestere köszöntőjében elmondta, az elkészült terem a 2003-ban alakult Domaszéki Judo Ifjúsági Egyesületnek lesz méltó központja ezentúl. Az egyesület jövőre ünnepli 20. évfordulóját, ez idő alatt ifjúsági sportolói között nemcsak Magyarországon, hanem nemzetközileg is elismert sportolói kikerültek. Hozzátette, az eredmények mellett a domaszéki judo egyesület egy olyan közösség, ahová jó tartozni és az elkészült sportlétesítmény ennek a közösségnek megfelelő otthont fog adni.

“Büszkeségeink, a gyerekek”

Tóth László elnök ünnepi beszédében méltatta a domaszéki judo, és külön kiemelve Szabó Miklós, a Domaszéki JUDO ISE elnöke és vezetőedzője érdemeit. Elmondta, hogy a szövetség részéről is nagyon fontos feladatként tekintenek arra, hogy a kormány sportágfejlesztési programja kisebb településekre is eljusson, hogy a helyben sportoló gyermekek is megfelelő körülmények között tudják űzni a sportágat. A judokák felé fordulva az elnök azt mondta: “Nekünk ők a büszkeségeink, s ezekre a gyerekekre mindig számíthatunk. Úgy gondolom, hogy megfelelő támogatást tudunk adni és én nagyon büszke vagyok rátok, hogy ezt a sportágat választottátok”.

Az átadó ünnepséget a Domaszéki JUDO ISE bemutatója zárta, amellyel az egyesület jelképesen is átvette és felavatta a sportlétesítményt.