Domaszéken a tanévnyitó ünnepség keretein belül, kettő nyugdíjba vonuló pedagógust búcsúztatott munkájuktól a Domaszéki Bálint Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola vezetése, tanárai és diákjai. Bönde Jánosné és Ótottné Greguss Éva tanítók 40 évet töltöttek a pedagógusi pályán.

Bönde Jánosné Aranka néni 1980. szeptember elsején lépett be a Tápéi Általános Iskola kapuján, hogy kis alsó tagozatosokat tanítson meg írni, olvasni. Csak néhány évet töltött ott. 1986 augusztusában már helyet is kapott a Domaszéki Községi Iskola nevelőtestületében, ahol az óta is tanít. Józsáné Bánhidi Márta igazgatónő a 40 dolgos év végeztével kiérdemelt Pedagógus Szolgálati Emlékérmet adott át részére, amelyet Kásler Miklós miniszter úr, aláírásával látott el.

Ótottné Greguss Éva, mindenki Éva nénije Szegeden a Szirmai Általános Iskolában kezdte a tanítást 1980. augusztus 27-én, ahová még főiskolásként vették fel. 1994-ben lépett be a domaszéki iskolába friss, energikus tanítóként, azonnal vidámságot, lendületet hozva a tantestületbe. A Pedagógus Szolgálati Emlékérmet a későbbiekben a vezető beosztása miatt a tankerületi igazgató asszony fogja átadni ünnepélyes keretek közt.