Június 11-én rendezik Üllés legnagyobb ünnepét, a Nyárindító Fesztivált. A korábbi évek kihagyása után igazán nagyszabású eseményre készülhetünk, hiszen az önkormányzat és a közművelődési szakemberek minden eddiginél változatosabb programokkal készülnek.
Lesz Falukerülő kerékpártúra és gyalogtúra is, de helyi focistáknak is szurkolhatunk majd a délelőtt folyamán. Választ kaphatunk arra a kérdésre is, ki a legnagyobb sakkmester a környéken és helyi alkotók kiállítását is megtekinthetjük a művelődési házban.
Az Üllési Fonó Néptáncegyüttes húsvétkor Ópusztaszeren tartott hagyományőrző bemutatót.
A délutáni program zenés lovaskocsis felvonulással indul, a Fonó Néptáncegyüttes és a Rézhús Banda bizonyára felrázza az egész falut. A nap végén élő nagykocertet ad a KFT zenekar, előttük pedig az Ülési Fonó Néptáncegyüttes 45 éves jubileumi előadását lehet megtekinteni. A Generációk című gálaműsorban a legkisebbektől a régi tagokig minden táncos színpadra lép.
A programok vasárnap is folytatódnak: hagyományos ünnepi búcsút mutatnak be a Páduai Szent Antal Katolikus Templomban, majd ezt követően kirakodóvásár és vidám búcsúi forgatag várja a családokat körhintával és társaival.