A korábbi évekhez hasonlóan 2020-ban ismét meghirdették Sándorfalván a „Nyári diákmunka” elnevezésű munkaerőpiaci programot.

Az önkormányzat által hirdetett júliusi és augusztusi nyári diákmunka program, pár nap alatt szinte teljesen betelt. Augusztusra van még 2 szabad hely, de az alapján, hogy milyen sokan jelentkeztek eddig, valószínűleg azok sem maradnak sokáig üresen.

Eligazítás az önkormányzat udvarán.

Elsején, a júliusi hónapra jelentkezett diákok az önkormányzat udvarán gyűltek össze az első munkanapjukon, hogy megtudják, ki, hol és milyen feladatokat fog végezni.

Az igazán szerencsések a strandra lettek beosztva, de azoknak sincs rossz munkahelye, akik a hivatalban, vagy a Sándorfalvi Kulturális Központnál kaptak ideiglenes pozíciót. A rugalmas beosztásnak köszönhetően azok a fiatalok, akik ismerik egymást, barátok, arra is lehetőséget kaptak, hogy egymás mellé kerüljenek, hiszen a munkavégzéssel töltött órák is gyorsabban szaladnak, ha barátokkal végezzük azt.

A diákok közül néhányan már tapasztalt munkavállalóknak nevezhetőek, ugyanis tavaly is részt vettek már a programban. Barátságok köttettek, erősödtek meg a tavaly nyári diákmunkák alatt és reméljük hasonlóan zajlik ez majd idén is.