Csongrád megyei kiállítók köztük Mórahalom is várja a látogatókat a belgrádi Nemzetközi Idegenforgalmi Vásáron. Szerbia legnagyobb utazás kiállítását minden év februárjának végén rendezik meg a belgrádi vásár területén. Idén Csongrád megye is képviseli magát a turizmust és a turisztikai vonzerőket bemutató programon, amely több tízezer üzletembert és látogatót vonz.

A megyei önkormányzat a Vajdasági Turisztikai Szervezettől kapott meghívást a rangos eseményre. Itt mutatják be azt a turisztikai útvonalakat tartalmazó kiadványt, amelyet a két ország szakemberei állítottak össze a magyar-szerb határon átnyúló, IDENTIS program keretében. Gyarmati Zoltán és Miklós Róbert, a megyei önkormányzat munkatársai is részt vesznek ezen a sajtóeseményen.

A határ két oldalán található turisztikai látványosságok népszerűsítésében a közös kiadvány létrehozásán túlmenően is segítik egymást a projektben együttműködő partnerszervezetek. A kiállítás és vásár kiváló lehetőséget adott arra, hogy több vajdasági nevezetesség mellett olyan Csongrád megyeiek is megjelenjenek, mint például az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark, vagy az algyői fürdő, de a két napos, rangos, nemzetközi szakmai seregszemlén Makó, Mórahalom és Szeged is kiállít, egy közös standon.