Mórahalom idén nyáron is elnyerte vendégei bizalmát – sajtótájékoztatón értékelte a szezont a polgármester

234

Nógrádi Zoltán: „Mórahalmot szívesen hasonlítják a vendégek kis ékszerdobozhoz, ezt a képet az értékelések szerint 2023 nyara is tovább tudta erősíteni. Mi pedig ezután is nagy szeretettel várjuk a kincsvadászokat!”

Sajtótájékoztatón értékelték a mórahalmi Patkó Lovas és Szabadtéri Színház nyári évadát és a város turisztikai szezonját pénteken a helyi Vanilla Étterem és Cukrászdában Az eseményen bemutatták a településen készült turisztikai felmérés eredményét is, valamint Nógrádi Zoltán, a város polgármestere köszöntötte a Mórahalom kártya rendszerében húszezredik regisztrálót, egy Budapestről érkezett látogató személyében. Őt és párját a város egy ingyenes hétvégi mórahalmi tartózkodással ajándékozta meg.

Nógrádi Zoltán értékelésében  elmondta, felmérés formájában idén nyáron is megkérdezték a látogatókat arról, mit gondolnak a településről, mennyire elégedettek a Mórahalmon töltött vakációval. A különböző szolgáltatásokat 1-5-ig osztályozva 4,7-es átlagot ért el a város a vendégek véleménye szerint. A nyár végéig az előző évhez képest 25%-al magasabb bevételt termelő Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdőt 4,9-re értékelték. Hozzátette, minden bizonnyal ez az oka annak, hogy  a mérés szerint a vendégek 85%-a visszatérő látogató, akik nemcsak a környező településekről érkeznek, hanem a Dél-Dunántúlról és Pest vármegyéből, Budapestről is.

– A mórahalmi fürdő az ország tíz leglátogatottabbja között van, a vármegyében Szeged után következik, megelőzve a jóval nagyobb városok hasonló intézményeit. Erős utószezon várható, hiszen az őszi-téli időszakban is működik a fedett úszómedencére épített vizes élménypálya, ezen kívül pedig kiváló minőségű wellness részleg várja a pihenni, szaunázni vágyókat. A célközönségünk pedig a teljes család, ahol minden generáció megtalálja a számára ideális programot a fürdőben – mondta el a polgármester.

A nyár örömteli eseményeihez kapcsolódik a Mórahalom kártya rendszerében a 20 ezredik regisztráló, aki először járt a városban, de ígérete szerint visszatérnek még, és nemcsak az ajándéküdülés alkalmából. A digitális kártyarendszer mostanra 47 elfogadóhelyen nyújt különböző kedvezményeket a város lakóiból és turistáiból álló kártyatulajdonosok számára. A TDM szervezettel együttműködő magánszálláshelyeken szállást foglalva pedig közel 50%-os kedvezménnyel léphetnek be a fürdőbe a vendégek. Ez a kedvezményrendszer is a Mórahalom kártyán keresztül működik.

A polgármester kiemelte a közösségi média fontosságát, például, hogy a fürdő több, mint 70 ezer követőjével fent tudja tartani az érdeklődést a programokkal, vagy a turisztikai kártyával kapcsolatban. Nógrádi Zoltán a település nyári időszakát kulturális szempontból is sikeresnek értékelte:

 –  Mórahalom városa nagy figyelmet fordít a minőségi kultúrát prezentáló színház-, előadó-, valamint alkotóművészeti és koncerttevékenységekre, kulturális küldetéstudata a térségben kimagasló módon jelenik meg. Hiszen mindez a közösségépítés, a társadalmi felzárkóztatás és az esélyegyenlőség-teremtés eszköze, ami mindenkinek jár. A mórahalmi színház vidéki teátrumként olyan embereknek is lehetőséget kínál a minőségi kikapcsolódásra, akiknek egyébként nem lenne módja Budapestre vagy akár Szegedre utazni. Az elmúlt években számos fejlesztés történt, a város és a színház vezetése igyekezett maximálisan figyelembe venni a nézői véleményeket, igényeket, ezért az előadásokat követően elégedettségi kérdőívet küldtünk ki a közönség részére.

A nyári évad soha nem látott mennyiségű és minőségű előadássorozatot vonultatott fel. A musicaltől az operetten és zenés komédián át a prózáig minden érdeklő megtalálhatta a számára vonzó kulturális kikapcsolódási lehetőséget. Ugyanakkor a könnyűzene kedvelői is találtak programot a kínálatban. A színház műsorfolyama elérte a 25 ezres nézőszámot, amely a szezon célkitűzése volt.

– Két hagyományteremtő újdonságot is bevezettünk a nyáron: évadnyitó gálával kezdődött a Patkó Lovas és Szabadtéri Színház 9. évada, amelyen a Nemzeti Lovas Színház művészei és vendégeik léptek fel élő zenekari kísérettel. Ezen kívül ajándék nemzetközi táncgálára hívtuk a közönséget, ennek szereplői között volt a Horvát Kulturális Központ „Bunjevačko kolo” néptáncegyüttes Szabadkáról. A város kulturális életében ugyanis kiemelten fontos a határ menti kapcsolatok ápolása,  erre a jövőben is nagy hangsúlyt kívánunk fektetni-  emelte ki Nógrádi Zoltán.