A hazai drónos piac egyik fontos szereplője, a MyActionCam idén második alkalommal hirdetett drónfotó pályázatot – a felhívásra ezúttal 640 pályamű érkezett. A szervezők és a kezdeményezés célja az, hogy évről-évre összekösse a drónfotós közösséget egy olyan rangos megmérettetésen, amelyért érdemes egész évben dolgozni.  A képeket szeptember 14-ig várták a pályázat online felületén. A harmadik helyet Török János fotóriporter érdemelte ki a mórahalmi bivalyrezervátumban készített alkotásával.

A mezőny különösen erős volt, végül az öttagú zsűri (Nánási Pál fotós, Ajpek Orsi, az Index.hu Sajtófotó-díjas munkatársa, Kálló Péter, a Rockstar Photographers alapítója, Böröcky Bulcsú, az I. Drónfotó Pályázat győztese és Damak Ferenc drónpilóta, a MyActionCam és a fotópályázat alapítója) 51 képre szűkítette a mezőnyt úgy, hogy személyes kedvenc alkotásaikat egyszer megjelölték. Végül 51 kép került be a végső válogatásba, azok, amelyeket legalább ketten kiválasztottak. Ezeket öt különböző szempont (vizuális összhatás, megismételhetőség, eredetiség, tudatosság és kreativitás) alapján, egyenként értékelték egy ötfokozatú skálán, úgy, hogy az alkotók neveit nem látták zsűrizés közben.

A harmadik helyet a sándorfalvi Török János nyerte el. A fotós jelenleg a Délmagyarország napilap munkatársa, s már számos fényképészeti díjat tudhat a magáénak. Bivalyok című képe a nagyszéksósi rezervátumban készült.

Második Dr. Simán László Tengerszem című alkotása lett

A fődíjat pedig az egyik legtudatosabban megkomponált drónfotó készítője, Kirják József nyerte el Aranyfa című képével.

A fotókat és az eredeti cikket ITT tekintheti meg.